DAS LAND DES LÄCHELNS - 2023

Inhoud

1e Akte

In de salon van graaf Lichtenfels in Wenen rond 1912
Lisa, de dochter van graaf Ferdinand Lichtenfels, heeft een paardenshow gewonnen en wordt gevierd. Ze ontmoette onlangs de Chinese prins Sou-Chong in Wenen en werd verliefd op hem. Omdat ze een voorliefde heeft voor het ongewone en opwindende, dwalen haar gedachten ver weg. De ingehouden passie van de prins en de exotische uitstraling van zijn manier van doen maken indruk op haar. Hoewel de prins beseft dat zijn liefde voor Lisa hopeloos is, bedekt hij zijn droevige gedachten altijd met een glimlach. Hij beantwoordt haar gevoelens en tegen de waarschuwingen van haar vader in volgt Lisa haar liefde naar China.

2e Akte

In de hal van het Prinselijk Paleis in Peking.
In China zal het pas verliefde paar binnenkort echter de sociale realiteit onder ogen moeten zien. Ze worden zich steeds meer bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters, culturen en gewoonten. Graaf Gustav von Pottenstein, Lisa's voormalige bewonderaar, is naar China gereisd en wakkert Lisa's verlangen naar haar vorige leven aan. Sou-Chong moet toegeven aan het aandringen van zijn strenge oom en volgens oude traditie met vier Manchu-meisjes trouwen. Hiermee stort hij Lisa in diepe wanhoop. De zelfverzekerde jonge Europeaan wil niet accepteren dat ze slechts een van de vijf vrouwen is. Dan verliest Sou Chong zijn geduld en escaleert de situatie.

3e Akte

In de kamer van het vrouwenhuis van de prins.
Lisa wordt nu tegen haar wil vastgehouden in Sou Chong Palace. Ze is van plan om met Gustl uit het paleis te ontsnappen. Maar Sou-Chong dwarsboomt haar plan. Hij realiseert zich echter dat hij Lisa niet kan vasthouden en laat haar toch gaan. Met een droevige glimlach blijft hij achter.

Bekende muziekstukken

Dein ist mein ganzes Herz
Immer nur lächeln
Bei einem Tee à deux
Von Apfelblüten einen Kranz
Wer hat die Liebe uns ins Herz gesenkt?
Meine Liebe, deine Liebe
Liebes Schwesterlein, sollst nicht traurig sein


Rollen

  • Prins Sou-Chong (tenor)
  • Mi, zijn zus (Soubrette)
  • Lisa, dochter van graaf Ferdinand Lichtenfels (sopraan)
  • Graaf Ferdinand Lichtenfels, veldmaarschalk luitenant, haar vader
  • Lore, zijn nichtje
  • Graaf Gustav von Pottenstein (tenor buffo)
  • Chang, de oom van Sou-Chong (bariton)
  • oppereunuch (tenor buffo)
  • Fu-Li, hogepriester (bariton)