Dirigent - Peter JankaPeter Janka is sinds 2022 dirigent en muzikaal leider van Cantiamo. Peter is geboren en getogen in Zuid-Limburg. Hij is een veelzijdig musicus die zich niet beperkt tot één muziekstijl. Hij studeerde accordeon en Theorie der muziek aan het conservatorium in Maastricht. Daarnaast studeerde hij zang en piano, en kreeg hij les op bandoneon van Carel Kraaijenhof.
Na het afronden van zijn opleiding in Maastricht, studeerde hij orkest- en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij onder andere les kreeg van Ed Spanjaard. Tevens studeerde hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Peter is thuis in zowel de klassieke als de lichte muziek. Op accordeon heeft hij vooral moderne muziek gespeeld. Met zijn eigen Argentijns tangokwintet heeft hij als bandoneonist een aantal jaren door West-Europa gereisd. Verder heeft Peter zelf kamermuziek gemaakt, prachtige missen uitgevoerd en jonge musici begeleid.
Peter is dirigent van een aantal koren en doet regelmatig projecten, zoals ‘Toon de Liefde 2.0’ en ‘Ode aan de Vrouw’ tijdens het Huygens Festival in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast heeft hij veel operettes en opera’s gedirigeerd met zowel professionals als amateurs. Peter is een bevlogen musicus die zijn enthousiasme en passie voor de muziek goed over weet te brengen.