Operettes

Van dit jaar terug tot 2001 .....Kiest u maar!
Gebruik eventueel het menu bovenin of de "hamburger" als u onze site met een tablet of smartphone bezoekt

DAS LAND DES LÄCHELNS- 2023

Franz Lehar mengde opera met operette en nemt ons me naar Wenen en China. Gravin Lisa valt voor de oosterse charmes van de chinese diplomaat prins Sou-Chong en volgt haar liefde naar het verre China. Daar aangekomen is zij echter diepongelukkig als Sou moet trouwen met nog eens 3 chinese vrouwen. En als haar Weense vriend (de verliefde) luitenant G&uum;stl von Pottenstein haar daar opzoekt als Oostenrijks afgezant ligt de vlucht terug naar Europa open. Prins Sou-Chong weigert haar vertrek in eerste instantie maar ziet in dat zij te veel van elkaar verschillen.

De operette is bekend om o.a de prachtige aria "Dein ist mein ganzes Herz"


IM WEISSEN RÖSSL- 2022

In een langverwachte reprise (eerder speelden we in 2009) was 2022 het jaar dat we na COVID-19 weer op de planken stonden met deze operette. Wie kent niet deze operette met de titelsong "Im Weissen Rössl am Wolfgangsee" waarin zelfs de Keizer van Oostenrijk persoonlijk eraan te pas moet komen om Josepha en Leopold te laten trouwen.


GRÄFIN MARIZA - 2019

Vrijwel iedereen kent wel de muziek van "Komm mit nach Varàsdin" uit deze operette van Kàlmàn die zich afspeelt in de hongaarse jaren 20 van de vorige eeuw. Verwarring, verliefdheden en prachtige muziek. In deze productie komen al deze elementen aan bod.


DER VOGELHÄNDLER - 2018

Met o.a "Schenkt man sich Rosen in Tirol" is deze operette wereldberoemd geworden. Adam de vogelhandelaar uit Tirol wil trouwen met Christl - het meisje van de post - en hoewel er van alles en nog wat tussendoor passeert wordt dat ook echt het huwelijksfeestje.


LA BELLE HELENE - 2017

Een uitstapje naar de Griekse Godenwereld en de rol van Venus en haar familie van intriganten


1001 NACHT - 2016

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van SOZ Cantiamo en met medewerking van Dansgroep Zahabiya uit Leiden speelt deze operette ergens in met Midden-Oosten. "Du schlummer saft.."is één van de prachtige en sfeerrijke nummers.


EINE NACHT IN VENEDIG 2015

Venetië, Papacoda met zijn pizza, Caramello, de mooie Anina...Ga mee naar het San Marcoplein


2001 - 2013

Onderstaande operettes speelden we in de jaren 2001 - 2013


WIENER BLUT - 2013

Tegen de achtergrond van het Weens congres van 1813 kennen we allemaal het "Wiener Blut" uit deze operette van Strauss


DER CSÁRDÀSFÜRSTIN - 2012

Budapest en Wenen zijn de steden waarin deze operette is geplaats. Edwin en Sylva worden het gelukkig paar en ook Boni en Stasi vinden elkaar.


DER GRAF VON LUXEMBURG - 2011

15 JAAR CANTIAMO werd gevierd met deze productie.
René, de Graaf van Luxemburg mag - al kost het ook hier weer heel wat moeite - uiteindelijk toch trouwen met zijn grote liefde Angèle


VIKTORIA UND IHR HUSAR - 2010

De geschiedenis speelt zich af in Siberië, Japan en Hongarije, na afloop van de Eerste Wereldoorlog en Husar Kolay krijgt natuurlijk zijn lieflijke Viktoria als bruid.


IM WEISSEN RÖSSL - 2009

Wie kent niet deze operette met de titelsong "Im Weissen Rössl am Wolfgangsee" waarin zelfs de Keizer van Oostenrijk persoonlijk eraan te pas moet komen om Josepha en Leopold te laten trouwen.


GRÄFIN MARIZA - 2008

Hongarije, net na de Eerste Wereldoorlog. Gevlucht uit Wenen wil Tassilo niets liever dan rust. Maar verliefd als hij is op Grävin Mariza wordt dat kanp lastig als Baron Zsupan ook naar haar gunsten dingt. Uiteindelijk vinden Mariza en Tassilo elkaar en blijkt Baron Zsupán als een blok gevallen voor Lisa, het zusje van Tassilo.


DER BETTELSTUDENT - 2007

Polen begin 18e eeuw en we gaan van gevangenis, naar markt naar paleis! Eénvan de bekendste operettes met nummer zoals "Ich hab' sie ja nur auf die Schulter geküsst" en "Ich hab' kein Geld, bin vogelfrei"


DIE LUSTIGE WITWE - 2006

10 JAAR CANTIAMO en dat vierden wij met deze operette!
Venetië ergens midden 18e eeuw. Secretaris Danilo Danilowitsch krijgt zijn geliefde Hannah en Baron Zeta blijft gelukkig met zijn eigen Valencienne


EINE NACHT IN VENEDIG - 2005

Venetië, Papacoda met zijn pizza, Caramello, de mooie Anina...Ga mee naar het San Marcoplein in deze editie van 2006


DER ZIGEUNERBARON - 2004

Ook deze operette is een klassieker en vrijwel elke aria of koorstuk wordt meegezongen.


THE MIKADO - 2003

Titipu in Japan, in de vijftiende eeuw. Nanki-Poo, de zoon van de Mikádo, moet met de hofdame Kátisha trouwen. Maar omdat hij verliefd is op de lieftallige Yum-Yum komt dat aan het eind pas helemaal goed.


DER VOGELHÄNDLER - 2001

CANTIAMO's eerste volledige operette!
Met o.a "Schenkt man sich Rosen in Tirol" is deze operette wereledberoemd geworden. Adam de vogelhandelaar uit Tirol wil trouwen met Christl - het meisje van de post - en hoewel er van alles en nog wat tussendoor passeert wordt dat ook echt het huwelijksfeestje.