Spelregie

Regisseur : Jaap Dijkhuis

Jaap Dijkhuis houdt vanaf zijn prille jeugd al van alle vormen van theater en het was vooral zijn moeder die hem de liefde voor zingen en de operette en musical bijbracht. Jaap is een muziektheater-expert: deskundig op het gebied van de fijnschilderkunst, kunst- en cultuurgeschiedenis, muziektheater, kostuum- en decorontwerp, kap en grime en antieke mode-, meubel- en bouwstijlen. Zijn creativiteit resulteerde in het ontwerpen van prachtige theaterkostuums en decors. Honderden van zijn ontwerpen zijn door kostuumatelier Van Staten Impink (Alkmaar) gemaakt en te zien in talrijke operette- en musicalproducties in Nederland en België.
In 1986 werd Jaap door een soliste van de Hoofdstad Operette gevraagd te komen zingen bij het enige beroepsoperettegezelschap van Nederland, met toen gemiddeld 180 voorstellingen per seizoen, in theaters in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Jaap was vijftien jaar als vaste zanger verbonden aan de Hoofdstad Operette, en in grofweg 2000 voorstellingen te zien. Jaap kreeg zanglessen van oratoriumsopraan Corry Bijster en had 7 jaar les van de wereldberoemde coloratuursopraan Christina Deutekom, met muzikale coaching van pianist Han Louis Meyer.< BR> Zijn operette-ervaring zet hij in als regisseur van operettes en musicals. Zo regisseerde hij bij het Nationaal Jeugd Musical Theater de musicals ‘Honderd en één Dalmatiers’ en ‘De Tovenaar van Oz’, voor deze laatste ontwierp hij ook decors en kostuums. Tevens ontwierp hij de kostuums voor de musical ‘Oorlogswinter’ en de theatertour ‘The Winxclub on tour’. Vanaf 1995 regisseerde Jaap samen met zijn partner Ed Latulette 5 jaar lang operetteproducties bij het Vlaams Muziek Theater in België en was hij verantwoordelijk voor decor- en kostuumontwerpen.
Op dit moment regisseert Jaap, samen met Ed, bij Musical & Operette Purmerend en Muziektheater- gezelschap Cantiamo.

Regie-assistent: Ed Latulette

Ed Latulette studeerde Frans en Engels in Utrecht. Daarnaast beheerst hij het Duits, Indonesisch/Maleis, Italiaans en basis Japans, Turks, Spaans en Russisch. Zijn talenkennis zet hij in, in de frontoffice van het vijfsterren de luxe Hotel de l’Europe in Amsterdam.
Ed was als zanger verbonden aan het Utrechts Vocaal Ensemble en heeft daarnaast diverse operetterollen gezongen en gespeeld. Verder heeft hij zich bekwaamd in de coördinatie en planning van concerten, company management, tourmanagement en regieassistentie.
Als regieassistent is Ed de rechterhand van regisseur Jaap Dijkhuis en onder andere verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de regierepetities. Tevens verzorgt Ed de choreografie.