15-jarig Jubileum
27 februari 2011

Muziektheatergezelschap Cantiamo heeft op zondag 27 februari 2011 het feit gevierd dat 15 jaar geleden op dezelfde dag de statuten verleden zijn. Dit hebben we gevierd met een geweldige High-Tea in het nieuwe restaurant Koetjes en Kalfjes in Zoetermeer. Veel participanten en donateurs hebben dit heuglijk feit met ons gevierd. Klik hier voor een verslag.

Op vrijdag 13 mei mocht een afvaardiging van Cantiamo zich verheugen op een bezoek aan de residentie van de ambassadeur van Oostenrijk. De heer Dr. W.J. Paul en echtgenote hadden een afvaardiging van Cantiamo alsmede o.a. de burgemeester van Zoetermeer, de heer J. Waaijer en de wethouder van Cultuur, de heer H. Haring uitgenodigd als dank en tegenprestatie voor het feit dat zij en een afvaardiging van de Ambassade, al jaren door Cantiamo worden uitgenodigd voor het bijwonen van de Galapremičres. Klik hier voor een verslag

Van 2 t/m 7 juni stond de lustrumreis op het programma. Wederom naar de bakermat van de operette, Oostenrijk. Tijdens deze reis hebben we twee concerten gegeven. Eén in het Kongress & Theaterhaus in Bad Ischl en het tweede concert vond plaats in de kapel van Schloss Schönbrunn in Wenen. Cantiamo is het eerste Nederlandse koor dat daar ooit gezongen heeft. Iets waar ik als voorzitter enorm trots op ben. Klik hier voor een verslag

Veertien dagen voor de reis naar Oostenrijk had de toenmalige dirigent aangegeven te zullen stoppen. Erg vervelend op dat moment, want dat brengt altijd onrust met zich mee. Dat gebeurde ook want aantal participanten heeft Cantiamo toen verlaten. Het bestuur heeft gelukkig heel snel een nieuwe dirigent aan kunnen trekken, in de persoon van Pieter Cox, een zeer inspirerende man die de muziek op zijn eigen wijze benadert. Na een oproep kwamen er op 15 juni heel veel nieuwe mensen binnen, wat natuurlijk geweldig is. Omdat we nu met zovelen zijn hebben we besloten om de wekelijkse repetities te houden bij The Dance Studio van Ricardo Sibelo, onze huischoreograaf vanaf 2006. Het is fantastisch werken in zo'n grote ruimte.

Op zaterdag 2 juli was een spetterend eindfeest bij Ricardo Sibelo waar ook veel nieuwe gezichten bij waren. Ricardo had een geweldig buffet en barbecue georganiseerd. Tijdens het open podium was er een gastoptreden van de professionele sopraan Mirella Reiche.
Klik hier voor een verslag.

Op 17 september heeft Cantiamo zich voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent Pieter Cox getoond aan het publiek tijdens het festival Cultuur Lokaal.

Op 25 september wordt er een nog grote jubileumloterij georganiseerd bij Ricardo Sibelo. En dan volgen de drie uitvoeringen van Der Graf von Luxemburg van Franz Lehár op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november.