Cantiamo op tournee

Samenwerken met andere organisaties staat hoog in het vaandel van s.o.z. Cantiamo. De afgelopen jaren hebben we dat tijdens onze producties al meerdere malen gedaan. Met o.a. balletgroepen, toneelspelers van buiten, collega zangers en zangeressen, harmonieorkesten. Tijdens onze uitvoeringen van de operette Der Bettelstudent van Carl Millöcker, die we op 13 en 14 oktober 2007 met groot succes hebben opgevoerd in het Stadstheater van Zoetermeer hebben we samengewerkt met de muziekvereniging Buytenrode en het jeugdcircus Never Mind, beide uit Zoetermeer en met een internationale dansgroep, Nipah, uit Den Haag.

Na deze uitvoeringen zijn we met het Gorinchems Opera- en Operettekoor (GOOK) een samenwerkingsverband aangegaan. Het GOOK is van huis uit een concertant koor, dat jaarlijks een grote uitvoering geeft. Dit jaar hebben wij intensief samengewerkt aan een combinatie concertant deel voor de pauze en een operette deel na de pauze. Voor de pauze heeft het GOOK een concert gegeven bestaande uit opera-, operette- en musicalmelodieën. Na de pauze heeft het koor van het GOOK met een aanvulling van tien koorleden van Cantiamo en alle zangsolisten van Cantiamo de operette Der Bettelstudent uitgevoerd. Er zijn een aantal repetities en try-outs gegeven met als slot de grote première in het theater de Nieuwe Doelen in Gorinchem op zaterdag 17 november 2007. Hoewel het erg wennen was voor de mensen van het GOOK (voor het eerst niet alleen zingen) is het een groots spektakel geworden. Zowel de spelers als het publiek waren enorm enthousiast.

De samenwerking tussen de twee organisaties was uitstekend, zowel de besturen als met zangers en zangeressen. Deze soort van samenwerking is fantastisch om te doen. Je leert enorm van elkaar. Ik wil er dus voor pleiten dat meer verenigingen dit soort dingen gaan doen. Ik wil in ieder geval alle mensen van het GOOK en van Cantiamo bedanken voor hun inzet! En op naar het volgende...................!

Jack van Dam
voorzitter