De geschiedenis van Cantiamo
Onze naam luidt officieel:
Stichting Operette Zoetermeer Cantiamo

In de praktijk gebruiken wij de naam:
Muziektheatergezelschap Cantiamo

Vanaf 27 februari 1996 zijn wij wekelijks vol verve bezig met het uitoefenen van onze hobby. Zang, dans en toneel. Het doel van ons gezelschap is om met amateurs zo professioneel mogelijk bezig te zijn.

SOZ Cantiamo werd vanaf de oprichting geleid door Jack van Dam als voorzitter en Dick van der Hak als penningmeester. In december 2013 namen zij - vanwege verhuizing naar Spanje - en na een succesvolle "Wiener Blut", afscheid van Cantiamo. Bij die gelegenheid werden zij beiden benoemd tot "Participant voor het leven".
Jack van Dam Dick van der Hak

Jaarlijks staan we met twee of drie voorstellingen in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer met 700 zitplaatsen. S.o.z. Cantiamo telt op dit moment (mei 2013) zo'n 50 participanten.

Onze mensen bekwamen zich via allerlei cursussen in zingen, dansen en acteren om regelmatig te schitteren in prachtige producties. Wij verzorgen optredens in bejaardenhuizen en winkelcentra en staan elk jaar met één of meerdere producties in het Stadstheater in Zoetermeer.

Wilt u dit ook eens meemaken? Kijk in de agenda voor het programma

In de afgelopen jaren is er flink aan de weg getimmerd met een groot aantal enthousiaste liefhebbers van zang, toneel en dans. Cantiamo heeft zich dankzij haar manier van werken op de kaart gezet van Zoetermeer en omstreken.


2013

Op 16 en 17 november 2013 werd "Wiener Blut" van Johann Strauss jr. over het voetlicht gebracht. Bij die gelegenheid vierden we ook het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.


2012

In 2012 bracht CANTIAMO de vermaarde operette "Die Czárdásfürstin" op het podium. Ook dit jaar weer met medewerking van o.a. Circus Nevermind en Dansschool Ricardo Sibelo.


2011

In het 3e lustrumjaar (2011) is in november de operette "Der Graf von Luxemburg" uitgevoerd. Twee volle zalen van het Stadstheater tonen weer aan dat operette springlevend is.


2005

S.o.z. Cantiamo was in 2005 de allereerste winnaar van de Publieksprijs voor Kunst en Cultuur van Zoetermeer.


2003

In september hebben wij meegedaan aan Couleur Locale. Een cultureel festival in Zoetermeer waarin wij in de buitenlucht een deel van de musical De Jantjes hebben opgevoerd.

Op 27 september hebben wij op uitnodiging van het Zomeroperafestival in Almere hoogtepunten gezongen uit de komische opera The Mikado.


2002

In het weekend van 15, 16 en 17 november 2002 hebben wij 4 voorstellingen gegeven in de kleine zaal van het Stadstheater.


2001

Op zaterdag 12 mei 2001 hebben we tezamen met 20 andere koren uit Zoetermeer meegedaan met een groot Korenfestival t.g.v. de opening van het Centrum voor Kunst en Cultuur.


2000

Op 5 mei 2000 hebben wij met een aantal andere koren uit Zoetermeer een z.g. Korenlint gevormd. Drie optredens in de Oude Kerk, de Nicolaaskerk en op het terras van restaurant De Zoetelaer in de Dorpsstraat.

Op 6, 7 en 8 oktober 2000 hebben we voor de derde maal 4 avonden en middagen op de planken van het theater "De Graanschuur" te Zoetermeer gestaan met Parade 2000.
1998

Bovendien presenteerden wij ons in 1998 op de 5-mei manifestatie, in de tuinen van het Vredespaleis, waar onder enorme belangstelling het lied "Stemmen voor vrijheid", in bijzijn van koningin Beatrix, werd gezongen. Dit lied ging vervolgens met Bill van Dijk het hele land door.

Ook hebben wij meegewerkt aan radio-opnames van Radio-West.

Tijdens de Spiegelparade (groots opgezet opera-, operette- en musicalfestival) heeft een groot aantal koorleden meegewerkt aan het onderdeel operette.

Er werd een Spaanse volksopera uitgevoerd: "De Zarzuela" met als titel: Gigantes y Cabezudos. (Reuzen en Groothoofdigen)