Lustrumfeest
26 februari 2006

Volle zalen voor Cantiamo

Het Zoetermeerse muziektheatergezelschap Cantiamo heeft het weekeinde van 11 en 12 november 2006 zijn 10-jarig bestaan gevierd met twee keer een volle zaal van het stadstheater in Zoetermeer. De grote zaal was zaterdagavond en zondagmiddag helemaal uitverkocht voor de voorstelling Die Lustige Witwe. Cantiamo heeft ook de belangstelling van burgemeester en wethouders van Zoetermeer en ook een afvaardiging van de ambassade van Oostenrijk kon tijdens de zaterdagvoorstelling worden begroet.

Tien jaar geleden begon Cantiamo als een groep enthousiastelingen in De Graanschuur en nu is het een stichting met ongeveer 70 leden. Het hele gezelschap op het toneel was dan ook een lust voor het oog mede door de prachtige kostuums. Maar niet alleen op het toneel was het af en toe een drukte van belang, ook achter de schermen waren vele vrijwilligers tijdens de voorstelling bezig om alles soepel te laten verlopen. De voorstelling met bijna 100 medewerkers voor- en achter de schermen, die werd ondersteund door het begeleidingsorkest Colla Voce onder leiding van Erik van Balen, was voor het publiek genieten. Na maanden lang repeteren was het ook voor de artiesten genieten om de voorstelling zo goed mogelijk neer te zetten. Dat operette niet alleen voor ouderen is, was te zien aan het publiek maar ook aan het gezelschap op het podium. Waar vele operetteverenigingen moeite hebben met het krijgen van jonge leden, heeft Cantiamo een zeer gemende groep van jong tot oud. De voorstellingen waren al bijna een maand van te voren uitverkocht. Sommige mensen konden op het laatste moment nog een kaartje bemachtigen maar ook moesten er bij de kassa toch nog mensen teleur worden gesteld. Het muziektheatergezelschap kan dan ook tevreden terug kijken op een mooie geslaagde jubileumvoorstelling.

Binnenkort beginnen al weer de repetities voor de nieuwe voorstelling, Der Bettelstudent van Carl Millöcker Deze operette zal volgend jaar half oktober worden opgevoerd. Heeft u dit jaar het optreden moeten missen, dan kunt u nu al kijken op de website van het gezelschap om zo in contact te komen en al kaarten te reserveren. Op dit moment kunnen mensen, die van theater houden een keer komen kijken op de woensdagavond in de Bijdorp aan de Bijdorplaan.

Mensen die meer informatie willen over Cantiamo en misschien wel het idee hebben om ook deel uit te gaan maken van dit bloeiende gezelschap kunnen daar ook terecht voor meer informatie, kijk op www.cantiamo.nl en neem contact op via info@cantiamo.nl