SPELREGIE

Marcel Smid

Een grote sprong in het diepe.

Zo wil ik de regie bij Cantiamo eigenlijk wel noemen. Ik was enerzijds blij verrast toen men mij vroeg of ik voor Cantiamo La Belle Hélène wilde regisseren maar anderzijds ook een beetje overdonderd. Diverse Operettes heb ik al voorbij zien komen in de ruim 25 jaar dat ik op het toneel heb gestaan maar deze zat daar niet bij. Eerlijk gezegd was La Belle Hélène voor mij volkomen nieuw, net zoals Cantiamo. Ik wist niets van het stuk noch van de operettevereniging en de solisten.... maar voelde er veel voor om deze uitdaging aan te gaan! Snel een dvd van de vorige voorstelling van Cantiamo bekeken om een eerste indruk te krijgen. Ik zag tot mijn grote plezier Pieter Cox als muzikaal leider en hem heb ik als dirigent bij de Hoofdstad Operette meegemaakt. Evelyne Overtoom is ook afkomstig van de Hoofdstad Operette en is geweldig om mee te werken.... om nog maar te zwijgen van haar vocale kwaliteiten: wat een heerlijke stem! Maar wat doe ik met het stuk zelf dat bleef de vraag

Na veel lezen en overpeinzingen denk ik een format te hebben bedacht voor een leuke, vlotte en vermakelijke Operette. Met volle medewerking van cast en crew gaan we ons publiek een vermakelijke avond met prachtige zang en hilarische spelmomenten voor schotelen. Heerlijk dat er nog Operette gebracht wordt en dat verenigingen als Cantiamo deze prachtige kunstvorm in stand helpen houden!

Op naar de volgende repetitie en voor ons publiek….tot 1 en 2 april 2017 in het Stadstheater te Zoetermeer!

Onze regisseur in “La belle Helene” is naast zanger/acteur ook als regisseur zeer actief. Hij regisseerde o.a. Sweeney Todd, Les Miserables, diverse operettes en een aantal kindermusicals waarvan Roodkapje een nominatie kreeg voor een Musical Award. Persoonlijk werd Marcel genomineerd voor een Musical Award voor beste manlijke hoofdrolspeler in “1953 de musical”

Marcel (9 maart 1957) heeft ruim 25 jaar ervaring in de wereld van operette toneel en musical en dus zowel als uitvoerend artiest als “man achter de knoppen” van grote en kleine producties.

Zo werkte hij mee aan bekende stukken als Gräfin Maritza, De Czarsdasfürstin, Sweeney Todd, Titanic, 1953 de Musical, Aida als Radames, Les Miserables als Javert, Cyrano de Bergerac , Roodkapje en De Gelaarsde Kat.

Hij was ook nauw betrokken bij reclamespots, balletten en concertreeksen van oa. zijn broer Ernst Daniel Smid.

Website :http://marcel-smid.audities.nl/